Category: My Reviews


Movie ani agak menyeramkan jua le.. tp nda sehebat Jangan Pandang Belakang n Histeria le… for me le tu. Ceta ani bleh dibaca wah… I mean jalan cetanya atu bleh dibaca udah… Ada g yg nda logik tu… tp f u all nak tau, u have to see loo.. apa pun i rate 3.5 out of 5 le…

jgn-tegurSynopsis

JANGAN TEGUR, is another horror movie genre produced by Metrowealth Movies Sdn. Bhd. Metrowealth decided to make another horror movie based on audience’s demands. JANGAN TEGUR is listed as the 27th movie produced by Metrowealth.

Pierre Andre, the script writer as well as the director for JANGAN TEGUR has showed his ability as a director began from his two previous movies entitled 9 September and I’m Not Single. With his credibility, MIG once again put theirs believes and give another chance to Pierre Andre. This young director has his own special touch in writing a horror genre script such as Jangan Pandang Belakang and Congkak.

JANGAN TEGUR involved by a great casts as Julia Ziegler as a lead, also support by Nadia Mustafar, Ellie Suriati, Azri Iskandar, Almy Nadia, Rozita Che Wan, Kaza, Abu Bakar Juah, Pierre Andre himself acted as Julia’s husband in this film. The casts that been chosen are basically based on theirs characters in this movies as well as theirs good performances in this industry.

The speciality of JANGAN TEGUR is the plot’s structures were amazingly arranged from the beginning until the ending including the suspense scenes. JANGAN TEGUR has been successfully finished their shooting which took place around Klang Valley area during last year, 16th March 2008.

Metrowealth (MIG) full of confidence, and believes that Singaporean will totally in love with this film based on good record of MIG’s previous two films Jangan Pandang Belakang and Congkak.

Advertisements

Fast & Furious 4

I watched it last Monday. Siuk jua le… plot jalan cetanya saja nda berapa siuk, sal common udah wah. ia kan balas dendam demi gf nya yg mati, tp part yg siuk time drg belumba d bawah terowong atu, kewl eh, diradahnya saja wah tempat atu… semua feel ada waktu meliat ceta ani, suka, sedih, gerun… well… siapa minat vin diesel, n meliat perempuan2 seksi hehe… dun forget to watch this one… it really worth it… ! I rate it 4 out of 5

The story revolves around a point in the friendship of Vano, (Andhika Pratama), Tia (Poppy Sovia), and Desi (Debby Kristi). A love triangle lies between them, where Vano secretly falls for Desi, while Desi is very protective of Tia and knows of Tia’s long-withheld feelings for Vano. Tia and Desi have agreed to both be friends with Vano and nothing more. The tale continues when they embark on a trip on Desi’s 20th birthday, a trip the trio have long planned. But Desi falls ill in the middle of the trip. Vano and Tia had wanted to bring Desi to the hospital, but Desi insisted on completing their journey, a journey where they learn the true meaning of love, friendship, and life.

—> Aku cuma ingin mengimbas balik tentang film ani. Sudah lama, rasanya lebih 8 or 9 tahun udah aku nda menjumpai kawan2 ku yang tersayang, Sandi n Lina. Mereka inilah satu2nya teman yang mengajar aku erti cinta, kasih, sayang, benci, rindu dan mcm2 lagi. Seperti cerita Butterfly, kisah yang di dalam movie ani, boleh dikatakan 85 peratusnya sama dengan persahabatan ku dgn dorg ani. Sandi n Lina, maaf kalau ku mencoretkan kisah tani di blog ani, sekadar mengimbas kembali. Bila abis ku meliat movie Butterfly ani, sangat memberi kesan dalam jiwaku, sal watak Desi seperti aku, Vano – Sandi dan Tia – Lina.

—> Tia sangat sayangkan Desi sepertimana Lina sayangkan aku. Tapi sayang, persahabatan atu goyah setelah kehadiran Sandi dalam hidup kami. Awalnya Sandi n Lina memang couple, bahagia selalu, ntah cana, mereka nda bleh berenggang dengan aku, kalau bertengkar saja, aku le jadi orang tengah mendamaikan dorang ani… lama-kelamaan, aku plang jatuh hati arah Sandi, nda ku tau sejak bila, tp mungkin jua pasal aku menyahut cabaran Lina. Aku merasakan cintaku arah Sandi very true, He knew it after ku berterus terang arahnya, tp ia nda dpt menerima aku, sal ia sangat menyayangi Lina, Tapi sayang, Lina mcm tau saja tentang feelingku arh Sandi ani, smpikan ia kan mendapatkan kami, tentang hubungan kami yang sebenar, smpi ia sanggup kan melepaskan Sandi demi aku. Ya Allah, saat atu baru tah ku sadar, aku semacam ‘perampas’ tah plang. Saat atu aku pun kan mengundurkan diri dari perhubungan dorg ani, tp Sandi n Lina nda sanggup. Drg nda mau melepaskan ku sal dorg sayangkan aku jua… sedih plang kalau ku ingatkan ni… Sal atu tah katakan ceta Butterfly atu sama mcm kisah aku, Lina n Sandi. Bezanya endingnya nda sama, sal si Desi mati, tp aku nda, tp kira ‘mati’ le jua tu hehe… Vano n Tia bersama… tp Sandi n Lina… nda bertahan lama. Akhirnya semua membawa haluan masing2, esp Sandi, He married wt someone else. Hampa jua ku mendangar tu. Masa ia bgtau ia kan kawin atu pun, lau ku nda meliat kad jemputannya, nda ku tau, tp katanya masa atu, lau bleh jangan tah dtg, cukup saja aku n Lina tau. Ya Allah, Tuhan saja yang tau perasaanku masa atu, tangisku malam atu kalah menangiskan ‘org nada g wah’

—> Until now, i still remember dorg ani, I cherish every moment wt them, I still sayangkan Lina n we still keep in touch, terbaru ku dgr cetanya, ia putus tunang, Sandi plak ada ku terjumpa di Yayasan, he’s wt her daughter, wahhh besar udh anaknya ah, chubby g tu, nda tau berapa org udah anaknya, ia buat nda kenal, same le tu… aku pun, malu ku terjumpa ia atu, gpun wifenya ada masa tu. Kan nagur pun ku nda berani, walhalnya persahabatan kami nda pernah putus, cuma mungkin ia kan jaga hati wife n anaknya. Mungkin jua ia udah melupakan kami 😦

—> Apa pun, ceta ani udah lama jadi sejarah, tp for me, he’s my first true love. Sorry Lina, bukan maksudku kan nyakiti hatimu dan ia, kan udah lama berlalu. Thanks to u anyway, because of u, i know the true meaning of love n friendship. If u terbaca blog ani, pls buy the movie, Butterfly… Indon movie. U will know why i said movie atu ada resemblance wt our story. I miss u so muchhh Lina n Sandi. Until now, i havent found my real soulmate, bukannya nda pernah clik sama other guys, tp hati atu nda sama dngn my love for Sandi wah… iatah rasaku malang jua lau aku ani kawin, haii ntah le….ok le guys… menitik udah airmataku ani… lain kali g ku mencarut k…

Two DVDs In A Week

First dvd “Rule #1”, Chinese movie, 2conrule100 Cerita ni agak menyeramkan le jua, salnya awalnya ku fikir filem action since Shawn Yue selalu jadi cop dlm action movienya, kali ani pun sama plang jua ia jadi polis, tp this time ia ‘bertarung’ dengan hantu yang haunted ia… Apa pun kalau kamu alum liat movie ani, baik tah meliat, gerenti lawa… me andang minat Shawn Yue hehe… he’s cute btw. Anyway, 2nd Dvd yang i watched is “When A Stranger Calls” when-a-stranger-calls I know plang movie ani lama udah tahun 2006, tp baru tah ku teliat hehhe… ceritanya suspen jua le…. tp yg boringnya ceta ani, mcm nada kesudahan… tp yg siuknya ada sequel utk movie ani, namanya, ‘When A Stranger Calls Back’ this time heroinenya si Hayden, pelakon Heroes (yg immortal, claire) maybe main this year or by next year, apa pun kita wait n see le… I rate both movies 8 out of 10.

bass-hunter1

I fell in love with this guy… his music is sooo cool!!! Siapa yang minat techno atu, dun forget to grab this album. The hit single All I Ever Wanted ‘meletup’2 kali ah… Album ani sesuai dimainkan arah party hehe… for party goers le… mcm kami malam new year hari atu, kami pasang lagu ani, wowww… menari beb esp little children, suka le tu 🙂 hehe anyway, u wont regret, just go get it ok…

Duet 2009

duet-2009Di malam baru ku beli cd ani… fuhh!!! Kan semua lagu baru… semuanya duet, dari Malaysia n Indonesia, cool songs… muzik baru n ‘segar’. Ada remix lagi… Nice to have it, dun miss it guysss

Fuhhh… membagi takut jua le meliat ceta ani, seraaaammm… tp siuk le, first time meliat cerita malaysia yang mcm ani… tp jalan cetanya lawa jua le… kalau kamu alum meliat, baik tah meliat… sekarang berada di panggung wayang berdekatan hehe

histeria1

Rentak 914 Vol III

Sebuah album berentak pop kontemporari menampilkan penyanyi-penyanyi tempatan yang dikenali seperti, Hans Anwar, Putri Norizah, Maria dan ramai lagi. Lagu2nya lawa jua le, banyak ku tepakai. esp lagu Faiz Nawi, Berhenti Di Sini, Fairuzneezan, Di Pinggiran Kasih, dan banyak lagi le… kalau kamu belum tedapat, beli tah, nda rugi tani membeli ni, di samping memajukan lagi karya seni tanahair kitani

Rate : 8 out of 10

img-2217-thumb

Cicakman 2

Latest Movie I Watched:

cicakman2

Since meeting nda jadi, ani tah plang jadinya, meliat wayang cicakman 2 di Qlap Mall, sal movie ani. I still prefer the first one, rasanya kali ini Cicakman 2 agak ‘kelam-kabut’. Tapi apa pun i respect technology yg Yusry paparkan dalam movie ni, nak tau siapa penjahat wanita tu, kenalah pergi menonton, dan aku pasti kamu nda menyangka tu siapa orangnya ah… 🙂 Rate 3.5 out of 5 le…

spc1

Kisahnya biasa je le, macam cerita cinta yang lain-lain, diarahkan pula oleh pengarah wanita muda. Rasanya banyak lagi yang perlu diperbaiki dari segi arahan. Dari segi lakonan 4 pelakon ni memang mantap, no doubt about it, tapi sayang, mereka cuma melakonkan watak yang sinonim dengan cerita biasa yang kita tonton, apa-apa pun saya bagi, 3 bintang le untuk filem ini kerana lakonan mantap Pierre Andre dan Sharifah Amani