Category: Interesting / Ada-ada saja


Wanita menarik nafas lebih kerap daripada lelaki, manakala lelaki menarik nafas lebih dalam daripada wanita;

Sistem badan lelaki dan wanita pun tidak sama. Lelaki lebih banyak memerlukan oksigen berbanding wanita supaya mereka dapat menukarnya menjadi tenaga;

Kulit lelaki lebih kasar, kulit perempuan lebih halus;

Perempuan lebih halus suara berbanding lelaki yang kasar dan besar suaranya;

Lelaki memiliki tulang anggota yang lebih panjang berbanding wanita. Tulang wanita bukan sekadar lebih kecil malah susunannya berbeza disebabkan wanita diciptakan Tuhan dengan struktur tubuh bagi melahirkan anak;

Demikian juga pada segi psikologi, wanita secara umum lebih bersikap mudah mengikut kata hati, lebih berminat kepada cinta dan kasih sayang dan hubungan perasaan;

Apabila mengamati benda, kedua-duanya juga berbeza. Lelaki lebih menggunakan pengamatan tumpuan. Manakala wanita menggunakan lebih pengamatan luas dan membesar. Pengamatan lelaki ibarat cahaya laser yang menumpu kepada sesuatu objek. Manakala, pengamatan wanita ibarat lampu suluh, yang membuka; menampakkan banyak benda;

Wanita mahu mengambil tahu semua perkara. Daripada perkara kecil sehingga perkara besar. Sementara lelaki hanya menumpukan kepada matlamat utama;

Cuba perhatikan kepada wanita, apa yang mereka bawa apabila berjalan keluar rumah. Tengok sahaja pada beg tangan mereka. Lebih besar daripada lelaki. Lelaki membawa beg kecil sahaja. Di dalamnya hanya ada lesen kenderaan, duit, surat-surat penting dan kad kredit bank. Dalam beg tangan wanita semuanya ada. Di dalam beg tangan perempuan ada dompet duit, kad kredit, buku bank, buku cek, ada alatan make-up, cermin, sikat rambut, tisu muka, pengetip kuku, kunci pen, pensel, ubat sakit kepala, gambar suami, gambar anak, cermin mata hitam, buku telefon, tuala ehem.. ehemm…dan macam-macam lagi..

Kenapa sedemikian dilakukan oleh wanita? Jawabnya kerana wanita memikirkan pelbagai kemungkinan perkara yang boleh berlaku. Mereka lebih peka, apabila sesuatu terjadi, persediaan sudah pun dilakukan. Ini bermakna pemikiran dan penumpuan wanita lebih lebar. Pada lelaki, cukup dengan lesen memandu dan duit. Sebab mereka mahu sampai ke matlamat. Duit untuk membeli. Lesen memandu supaya selamat daripada disoal polis.

Demikianlah perbezaan yang wujud antara lelaki dan wanita. Kerana itu, tidak hairan apabila suami isteri ini melihat banyak perkara secara berbeza. Urusan-urusan rumah tangga kadang-kadang ditangani secara berbeza. Contohnya, suami isteri yang kedua-duanya bekerja, mereka terpaksa keluar dari rumah awal pagi.

Dalam banyak hal, wanita bekerja yang paling kerap bersungut. Suaminya, apabila keluar sahaja dari rumah, yang dibawa hanya kunci kereta, masuk dalam kereta dan hidupkan enjin, kemudian tunggu isteri. Matlamat mereka ke pejabat. Manakala si isteri, memikirkan apa yang anak bawa ke sekolah, baju di ampaian siapa hendak ambil, anak belum pakai baju lagi, anak belum makan lagi. Kalau bolehnya, dia mahu memikirkan semua benda, kerana padanya, apabila sesuatu terjadi, bagaimana kesudahannya? Biar lewat ke tempat kerja, asalkan semuanya beres.

Advertisements

Woman :)

One day, when a seamstress was sewing while sitting close to a river, her thimble fell into the river. When she cried out, the Lord appeared and asked, “My dear, why are you crying?” The seamstress replied that her thimble had fallen into the water and that she needed it to help her husband in making a living for their family.. The Lord dipped His hand into the water and pulled up a golden thimble set with sapphires.

“Is this your thimble?” the Lord asked..
The seamstress replied, “No.”
The Lord again dipped into the river. He held out a golden thimble studded with rubies.

“Is this your thimble?” the Lord asked.
Again, the seamstress replied, “No.”
The Lord reached down again and came up with a leather thimble.

“Is this your thimble ?” the Lord asked.

The seamstress replied, “Yes.” The Lord was pleased with the woman’s honesty and gave her all three thimbles to keep, and the seamstress went home happy.

Some years later, the seamstress was walking with her husband along the riverbank, and her husband fell into the river and disappeared under the water. When she cried out, the Lord again appeared and asked her, “Why are you crying?”
“Oh Lord, my husband has fallen into the river!”

The Lord went down into the water and came up with George Clooney. “Is this your husband?” the Lord asked.

“Yes,” cried the seamstress.
The Lord was furious. “You lied! That is an untruth!”
The seamstress replied, “Oh, forgive me, my Lord. It is a misunderstanding. You see, if I had said ‘no’ to George Clooney, you would have come up with Brad Pitt.

Then if I said ‘no’ to him, you would have come up with my husband. Had I then said ‘yes,’ you would have given me all three. Lord, I’m not in the best of health and would not be able to take care of all three husbands, so THAT’S why I said ‘yes’ to George Clooney.
And so the Lord let her keep him.

The moral of this story is:
Whenever a woman lies, it’s for a good and honorable reason, and in the best interest of others. That’s our story, and we’re sticking to it

Signed,
All Us Women

One day, cha siew pau and maggi mee had a big fight. Maggi mee beat cha siew pau up until it had bruises on its pau body.

Cha Siew Pau lost the fight and went back to tell all the pau family;- Kaya pau, tau sa pau, curry pau, and etc.

So together, all the paus went to find maggi mee for revenge.

On the way… they met Spaghetti.. so all of the pau ran to Spaghetti and BEAT the daylights out of Spaghetti till Spaghetti could not say a word,

Spaghetti then screamed ……. ‘what did I do? I don’t even noe you all’..

Then cha siew pau said ..

‘HEH! MAGGI MEE! Don’t think I can’t recognize you after you do REBONDING!!’

Wonderful Definitions

School

A place where Parents pay and children play

Life Insurance

A contract that keeps you poor all your life so that you can die Rich.

Nurse

A person who wakes u up to give you sleeping pills.

Marriage

It’s an agreement in which a man loses his bachelor degree and a woman gains her masters..

Divorce

Future tense of Marriage.

Tears

The hydraulic force by which masculine willpower is defeated by feminine waterpower.

Lecture

An art of transferring information from the notes of the Lecturer to the notes of the students without passing through “the minds of either”

Conference

The confusion of one man multiplied by the number present.

Compromise

The art of dividing a cake in such a way that everybody believes he got the biggest piece

Dictionary

A place where success comes before work

Conference Room

A place where everybody talks, nobody listens and everybody disagrees later on

Father

A banker provided by nature

Criminal

A person no different from the rest ….except that he/she got caught

Boss

Someone who is early when you are late and late when you are early

Politician

One who shakes your hand before elections and your Confidence after

DOCTOR

A person who holds your ills by pills, and kills you by bills.

Classic

Books, which people praise, but do not read.

Smile

A curve that can set a lot of things straight.

Office

A place where you can relax after your strenuous home life.

Yawn

The only time some married men ever get to open their mouth.

Etc.

A sign to make others believe that you know more than you actually do.

Committee

Individuals who can do nothing individually and sit to decide that nothing can be done together.

Experience

The name men give to their mistakes.

Atom Bomb

An invention to end all inventions.

Philosopher

A fool who torments himself during life, to be wise

Kes ini berlaku betul diruang pelajar perempuan membasuh kain.Berlaku diasrama puteri. Kebanyakan yang terkena rasukan adlah gadis melayu dan tidak pernah ada kes berlaku pada pelajar kaum cina danindia . Di mana salah nya…….Kita ikuti percakapan antara bomoh melayu dan syaitan.

kes histeria disekolah kat BSB……

Misteri di Asrama Puteri terjawap!

Suatu hari, ada seorang ketua bomoh yang begitu berani hendak
berjumpa dengan sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka merasuk sebilangan pelajar di sekolah itu.

Ketika sampai di sebuah bilik, ketua bomoh pun membaca sejenis mantera. Selepas membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu. Lalu ketua jin itu pun datang.

Dengan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh dan jijik.
Hinggakan ketua bomoh yang begitu berpengalaman itu pun hampir2 pengsan dibuatnya! Hinggakan mayat reput pun lebih baik dari wajah si ketua jin itu!!!

Tapi si ketua bomoh tetap kuatkan semangatnya yang jitu. Lalu si
ketua bomoh pun bertanya dengan kuat dan nyaring, menampak kan semangatnya yang tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yang begitu menakutkan itu.

‘Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah? Jawap!!!’
Kenapa gadis melayu jadi sasaran kau wahai syaitan yang direjam’

Dengan menarik nafas panjang, si ketua jin pun menjawab…
I
I
I
I
v

”Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan
Tak Menarik Hati, Tiada Memikat’
‘Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik
Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK…”

”Aduhai… kekekeekeeee…”

Buat tatapan sahabatku,

Rahsia bantal…

1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka
mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.
Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang
boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka
juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian
mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat
keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan
seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan
bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn
org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka
cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas
untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi.
Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada
sifat ego.

6) Tidak punya bantal

Kasihan betul… pergi kedai belilah satu!! Apa susah.. Hahahaha

someone else does!

A Jobless man applied for the position of ‘office boy’ at Microsoft. The HR manager interviewed him then watched him cleaning the floor as a test.

‘You are employed’ he said. Give me your e-mail address and I’ll send you the application to fill in, as well as date when you may start.

The man replied ‘But I don’t have a computer, neither an email’.

‘I’m sorry’, said the HR manager. If you don’t have an email, that means you do not exist. And who doesn’t exist, cannot have the job.’

The man left with no hope at all. He didn’t know what to do, with only $10 in his pocket. He then decided to go to the supermarket and buy a 10Kg tomato crate.

He then sold the tomatoes in a door to door round. In less than two hours, he succeeded to double his capital. He repeated the operation three times,
and returned home with $60.

The man realized that he can survive by this way, and started to go everyday earlier, and return late. Thus, his money doubled or tripled everyday.

Shortly, he bought a cart, then a truck, and then he had his own fleet of delivery vehicles.

5 years later, the man is one of the biggest food retailers in the US … He started to plan his family’s future, and decided to have a life insurance.

He called an insurance broker, and chose a protection plan. When the conversation was concluded the broker asked him his email.

The man replied,’I don’t have an email.’

The broker answered curiously, ‘You don’t have an email, and yet have succeeded to build an empire. Can you imagine what you could have been if you had an email?!!’ The man thought for a while and replied, ‘Yes, I’d be an office boy at Microsoft!’

Moral of the story

Moral 1
Internet is not the solution to your life.

Moral 2
If you don’t have Internet, and work hard, you can be a millionaire.

you are closer to being a office boy/girl,than a millionaire……….

Teka-Teki

Dalam Banyak2 air, air apa yg paling berani?
Ha.Ha.Ape bende tu?! Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah air
terjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!

Banyak- banyak binatang…binatang apa keluar haid…
jwpn: kura-kura..ala tu pun tak tahu…keluar HEAD….tak paham jugak.ala kepala le..

Dlm bnyk2 binatang….. bntg ape yg bertelur dan beranak…..kira 2 alam la
niiii…… ha jwp2…. …siput babilaaaaa…..ye la siput bertelur…babi beranak….

Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?
Jawapannya ialah Sungai Besi…Ha…ha…ha…

Kereta dengan motor, mana lebih tua?
jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat…

Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?
jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.

Ni dia satu lagi teka teki dari aku…huruf jawi apa yang ada angin…
huruf TA dan YA laa… kan jadi TAYAR tu

kasut apa yang paling keras?
Kasut batu..salah maa… kasut BATA laaaa…muhahaha..lawak ka?

Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?
jawapannya ialah meter bas tulah

Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin …ahhh sape dapat jawab????
jawapannya ialah….huruf i ngan u lerrr..hehehehehe.nih antara
pasangan bercinta lerrr ..hehehehe

Kalau korang pandai math, 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa?
orang india tu jatuh lah…. keh keh keh!!!

Ada 3 biji limau kendian di bahagi kepada 3 bahagian..lepas tu dibagi pulak pada 3 org..baper seorang dapat ?…kes kes kes kes korang mesti lemah IQ kan …
jawapannya sorang dapat sebiji limau ler..sbb sama gak ko potong atau
tak…hehehhe mesti dapat sorang sebiji

benda apa kalau naik tak turun dah?
jwpn dia umur la.ish…ish…

KENAPA TAYAR BELAKANG KENDERAAN SELALU BOTAK DAHULU DARIPADA TAYAR HADAPAN?
SEBABNYA IALAH DIA SELALU MEMIKIRKAN KENAPA DIA TIDAK DAPAT MEMECUT
TAYAR HADAPAN

cuba teka, mouse komputer , jantan ke betina?
jawapannye betina ler..pasal dia pakai pad.hehe

Ada sekor gajah dan sekor kancil,berjalan2 dalam hutan.Suatu ketika,mereka terjumpa sebuah titi. Semasa kancil menaiki titi tersebut, titi tersebut runtuh.Kancil telah patah kaki. Gajah pula patah………
Gajah patah apa rasanya ya???? Gajah PATAH BALIK kot!

Dalam banyak banyak lembu, lembu apa yang semua petani cari
lembu yang hilang lah . kalau tak hilang siapa lah ada masa nak kisah pasal lembu.

Hidupan apa didalam laut paling tua.
jawapannya udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut..ha–ha–ha–ha–

Cube teka ye benda apa apabila kita berdiri dia baring, bila kita baring dia berdiri…….?
jawapannye tapak kaki la……

Banyak2 ikan, ikan apa yang pemalu…
jawapan nyer :ikan sardin.sebab nyer dier duduk dlm tin..

ANDAIKATA ANDA TERJUMPA MAYAT MANUSIA DAN BANGKAI HAIWAN YANG MANA SATU ANDA PERLU TUTUP DAHULU?
JAWAB..JAWAB JGN TAK JAWAB..DUA-DUA..SALAHLA.. TAK TAHU..TENTULAH HIDUNG..

APAKAH BENDA YANG KITA POTONG IA TETAP AKAN PANJANG?
HA JAWAPANYA MESTILAH KACANG PANJANG KAN. TAKKANLAH DAH POTONG KITA KENA PANGGIL KACANG PENDEK TAK SESUAI TAU. hehe..

If kamu ada sikap cemani ne.. tau2 tah~

1. King & Queen control, semua tah kan di control nya. baiktah bali kan kereta control. kan control pun sadang2 la.

2. Ice queen ( ego?) klayi bukan tah kan ngakun salahnya walaupun ya salah.

3. No chemistry. inda sefahaman. surang mau ice cream, surang mau chocolate. apakan?

4. Selingkuh? HAHAHAHAHAHA. ketahuannn!!! ani yang paling b*** sekali la.

5. No freedom.semua inda buleh, tepaksa tapok2.. sabar sha.

6. Partner gauk2 tawa2 kan be cali kana signal2. kana cakapi “Bisai2 deh ulah atu!” aww sandi.

7. Permission, apa saja mesti tanya. parents nda lagi tanggung tu. bf gf lah tanggung! haha. balum kawin sudah control mcm stayi drng membagi makan.

8. Jalan kadai pakai baju sama jenis, sama kaler, this is the lamest thing bruneian ani… haha!

9. Masalah damit jadi masalah basar. macam kan durang klayi pasal bekantut wah, sampai esuk2 nda betagur.

10. Ani nda semua la, Penjeles kan mati. senyum arah kawan pun inda buleh. kana tantang tarus! as if kan makan kawan partner.

11. Makan kalau sama sama paksa control, ilang skill kampung. hehehe. Ada jua yg beshare tu makan. Partnernya nda sadar tu yg partnernya sorg tu nda barus gigi apa sal gagas ngaga ia.ada lagi mengurik gigi partner pasal ada tesangkut..eeew..mihir!

12. Online sampai subuh abis tu tebalik2 I love you, I miss you, mwahs.

13. When credit abis kana marah, ada tia yg cakap.. “kenapakan abis credit ah be msg sama urang lain kah?”

14. Mengusut kan mati. barang damit pun kan di kusut kan.. air liur kucing melakat arah baju pun kan menangis.

15. Sweet talker. cakap Together Forever la, janji itu ini.. sudah kawin “pi ko mampus!”

16. Couple mesti kissing. HAHAHAHAHA. ada bonus. nada yang nda kissing, nda ku caya tu. Kiss tgn pipi apa, KISS jua namanya.

17. Mula mula pigang tangan ni, lama lama pigang kepala…. tuhut. Mula2 lambai lama2 bagi f**k .. sama la

18. Kalau kelayi nda teriak2 nda sah! te sumpah sumpah. words BUDUH kuar.

19. Inda cukup sorang. mau jua ada spare.handal.

20. Kadapatan! kan menipu tapi inda handal.IQ RANDAH..HAHA. bida ehh! BOOO!!! cawer!

21. Klayi dalam keta, drive laju2. mesti di takan minyak tu! Pastu break ngajut. Plancit air liur rah cramin dapan. Cian.sawan tia bnr.

22. SARCASTIC. hehe. ada saja kan kana sindir. sabar sha laaa!

23. Inda iklas melayan pasal hari hari jumpa. Baus bah mliat dh. Mkin panjang bulu idung.

24. Handphone 24hrs di tangan. Mcm kwnku tym main bula pun pigang hp bmsn sma gfnya.handal.alum pernah hpnya gugur.main street dh tu.handal~~

25. Tukar2 line, tukar2 handphone, email swap. Rasa bah kn liat mncek sapa dangan bf/gf kuntek.Partner mana tau..mcm msn ada yg spare lagii~

26. LOVE =! CURANG well (ofcourse, liat bini2 lawa sudah tia kan di”makan”nya.

27. Need time 4 privacy (alasan untuk putus) ada lagi reason yang paling LAME BRABIS. need space, kan belajar dulu. hahaha.I remember my ex punya alasan.He text me like this “I want us to be successful in the future, let’s do a temporary break up and remember you are my only one.. ” then I answered “Okay, I really love to, let’s do a permanent break up, so that next time I’ll be more successful than you and marrying someone much more worthful than you” yeah! a**hole.. tau jua urg ia bescandal haha.. he’s scandal was my best friend-undercover(which ia inda tau I know her) and she dump him sadisticly.

28. Partner nya msg sama urang lain bukan BOYFRIEND/GIRLFRIEND buat “i miss you more than words?” hahaha. ani termasuk dalam golongan curang jua kali.. heh.

29. Inda kana bagi jadi kemarahan. WAHAHAHAA!! Selalu ni.kalau pgi2 urg masam2 muka apa grenti pasal smalam tu.assume sja..paham2 la.for fun sarapan pgi.AHAHAHA.

30. Baru 2-3 bulan together buring sudah. mau lagi yang baru. kanyang lari.

31. Kalau di tanya “handsome ka ku ni yang?” gf jawab ” handsomeee ehh!! Bnr!!” tapi dalam hati (bulu idung nya tekeluar ah, unshave, baju lahib,etc)

32. Awal awal pemalu.. lama lama nda tau malu..

33. Main transfer credit.ada gi pandai bunga bunga cakap “cr me low ni..kapih lagi so masani save2 dulu bmsg” pastu ada tia kana forward kn..hahaha

34. Pengikis! hint ckp baju lawa tia, sampai partner ckp “bahh esuk balikan”

35. Couple mesti liat muvee di cinema. baru romantic ~ yuck! nada cara lain kah?

36. Anniversary celebrate tiap bulan. mau lagi arah tampat restoran patang2..abis duit. .haha.

37. Dulu2 nda jumpa sehari kan mati rasanya, masani dh jumpa kan mati plg rasanya.

38. Awal2 mau pujuk, batah2 malas tia kan pujuk. pebaik ia menangis smpai ingus nya di lantai..

39. LELAKI, kalau ada game, bula, kereta, makanan.gitar. jadi GF pertama drg tia. Nda tia drg pedulikan gfnya.ada tia bealasan.dluar ku tdi.

40. BINI2, kalau meliat ceta KOREA handsome2 angau2 , mcm BOUTA sul drg. bf nda telayan.sanggup tu bjaga abiskn 2pack CD aa.alasan tdo..AHHAHAHAHA.lagi tia.

41. (18PL.didelete..hahaha)

42. Bejalan kajap ke kadai kaling pun mesti miskol pakai loudspeaker. kalau inda pun text bf/gf “yang, me kekadai kaling sebalah sekajap.membali sigup me”

43. Kalau nda kana balas miskol kana msg “behapa tu?” kana balas lagi “beria ku tdi” dahto kana tanya lagi “banar kan tu?” membari malas. hahaha.

44. Takut gf/bf inda kana suruh jalan bagi alasan TIDUR padahal bejaur. erm. Ada ni tau ku jua.

45. Partner kana balikan brg, inda pandai besyukur. mau jua yg mahal. branded. eh kira pengikis la jua..

46. Lelaki nda dapat liat bini2 hot. mcm bayi tia usul drg. mun lapar baik asak semua.

47. Bini2 kalau liat bf nya liat bini2 lain kana cubit. Kana tantang lgitu sampai2 ingus bah kuar!

48. Minta ambil, akhir sikit jadi kemarahan. mau jua on time.bini2 ni biasa camni.drg aa nda sadar mun besiap aa kan mati batahnya.laki2 harum2 nunggu smpai kuar bah bau ketiak drg nunggu.

49. Kalau be SMS, ujung2 nya mesti ada words “luv u. mwahs” its a MUST.

50. Friendster, facebook mesti ada gambar berdua.

51. MSN mesti nick nya jiwang2 example : iniots’s, iniots’s properties.kalau nda pun ada tia nicknya drg buat bad mood la..i don’t trust u la..atu something bekenaan love life drg la tu..

52. Selalu bagi lagu macam “eh lagu ani untuk you ni dangar ahhh”

53. Bila ada urang lain.. minta putus, bila sudah putus menyasal tia kan go back. buduh!

54. Abis klayi tamparan muka. abistu ambil uleh arah urang lain. Mulut bauu.makan sampah kah kau kelmarin? hoho

55. Jumpa kawan lama buat inda kenal, kana ucap buang batu la itu ini. pasal takut kana marah. ciannn..

56. Kalau miskol kana reject kana ucap sma urang lain tym atu. hahaha.

57. Da problem sikit2 minta putus.rasa bah..kes baus dah ni..sudah cool kan go back tia.

58. Sanggup online 247 tunggu partner nya online….

59. Kadang2 ada yg tipu parents rasa kn bejumpa, escape sekulah. (kalau parents alom approve) biasanya bini2 illegal ni camni.illegal means below 18.haha.

Ceta ini adalah rekaan semata-mata.Takde kena mengena dengan yg hidup atau yg dah mampos..tujuannya bukan untuk mnyindir..tapi if ada yg trasa sabar sja..hahaha….this is an article tuk dbaca for fun.pi if kmu mbaca smpai abis,congrates.hee.peace yaw Y(.’_’.)Y (kalau ada yg kan tambah facts bleh jua!!)

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. “..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah….”
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas…leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink.. rendam lepas makan tadi..basuh jap… susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi…check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu….memang dah kering pun flusk ni, jerang la air…sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong….salin la gula…check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi…ishh. ..ni lauk bila ni, semalam…dah beku dah…basuh la kejap….pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh…penat dah ni, besok je la basuh…sidai kain lap je lah… tik…bunyi air dah masak….salin air dalam flusk…ok settle… baru teringat tak sembahyang lagi…on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi…nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska….check. ..baju 2 pasang, towel…towel kecik utk selsama…calamine lotion untuk sapu ruam…pampers 4 keping….alamak. .telupa pulak masukkan botol…basuh botol jap….ok settle…
ternampak pulak beg g keje…emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je…salin jap barang2 g beg coklat…cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang
tertinggal tu la yang nak pakai nanti…hishhh sempit la beg ni…hangin je…nak kena beli ni beg baru…rasenya 25 hb ni Sogo sale nih…mana flyers tadi ek…ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti
lupa..ok settle…

Tetiba dengar suara papa…”..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido..”….” ..yelah nak tido la ni..nak smayang jap…” masuk toilet..buat apa2 yang patut…cuci muka dulu..2 jenis lak tu…adoi..gosok gigi…smayang.. pakai toner…pakai treatment cream…nak lawa and maintain punya pasal lah ni… nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak…huhuhuhu. .. bukak almari…emmm…pakai baju hijau ni lah besok…gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni…kat bilik belakang… la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh …g dapur, basuh, sambung gosok baju…gantung
elok2…kemaskan baju gantung2…masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor…ok settle..
dgr suara papa lagi…”..i dah ngantuk ni..”..dalam pada nak masuk ke bilik…owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram…ok, siram jap…check jap pintu ni…sah tak kunci lagi…grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku…bukak lampu luar.. ni mainan ni sepah2…masukkan la dalam bakul mainan budak ni…banyak nya…sampai bawah meja makan pun ade…adoi.. ..ok dah …

ok dah boleh baring…adoi sakitnya pinggang…cium si comel ni kejap…selimutkan die…la..napa basah ni…emm, tukar la pempers ni…tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la…nanti g Sogo 25 hb
ni beli la skali…ok sayang tido k…kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k…gud nite..sweet dreams… aaahh…sedapnya dapat baring…mana pulak lotion sapu kurus aku nih…ha, ni dia…sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm…setkan program kerja besok…pg kul 9.30 ade meeting..
ahh…boring. ..panas pulak lotion nih..dah la…emm..sedapnya lelapkan mata…Ya Allah…terima kasih untuk rezekiMU hari ini,…mohon keberkatan dari mu tuhan…papa pun bangun tutup tv…”…i dah ngantuk
sangat ni…nak tido lah…citer pun tak best malam ni, bola pun takde…”… selang seminit …dengar suara papa berkeruh…dah agak dah…. So?….apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?…SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT….tu yang tak boleh nak mati cepat tu..